close
Nettbutikk
Aktuelt
Inspirasjon
Om oss
Kontakt
close
close
close
menu
Handlekurv
Mest kjøpt
Favoritter
Min side
Til toppen
Hjem > Inspirasjon > Slik velger du riktig rammelist
Slik velger du riktig rammelist
Slik velger du riktig rammelist
Hos Interart får du nesten 1000 rammelister i ulike størrelser, farger, materialer og profiler. Her er syv gode råd for å gjøre det rette valget.
– Innrammingen kan bli et smykke eller møbel på veggen. Men jeg forstår at det kan være vanskelig å velge, sier Lena Aschim, daglig leder hos Interart.

Fra sitt lager på Rud har Interart nesten 1000 lister i sortimentet, nye varianter legges til i nettbutikken med jevne mellomrom, og med 3D-visning av produkter kan landets rammemakere enkelt bestille listene de ønsker.

Men det er ikke alltid like enkelt å velge.

1 MOTIV OG FARGER I MOTIVET
Ta utgangspunkt i bildet du vil ramme inn. Er det farger i motivet som du med fordel kan hente opp i rammelisten, eller krever motivet og fargene et annet valg?
2 KLASSISK ELLER MODERNE
Motivets stilart har stor betydning for valget av rammelist. Er du best tjent med å holde deg til stilarten eller søke en kontrast for å endre uttrykket?
3 Størrelsen på motivet
Er motivet stort eller lite? Størrelsen vil være med på å avgjøre hvilken rammelist som bør velges.
4 Moter og trender
Utvalget av rammelister følger ofte trendene i møbel- og interiørbransjen. Derfor vil valget av rammer ofte henge sammen med dette.
5 Kundens eget interiør
Sett deg inn i hvordan kunden har det hjemme, og hvor bildet skal henge. Motivet bør ses i sammenheng med kundens egen smak og interiør.
6 Kundens egen forventning
Til syvende og sist er det kunden som skal bli fornøyd med resultatet. Spør gjerne hva de selv har tenkt eller ser for seg.
7 Kunstnerens ønske
I visse tilfeller har også kunstneren selv gitt klart uttrykk for hvordan kunsten bør innrammes. Av respekt er det verdt å lytte til.
Bestill rammelisterSjekk ut vår 3D visning