close
Nettbutikk
Aktuelt
Inspirasjon
Om oss
Kontakt
close
close
close
menu
Handlekurv
Mest kjøpt
Favoritter
Min side
Til toppen
Hjem > Inspirasjon > Klart som glass: Hva velger du?
Klart som glass: Hva velger du?
Klart som glass: Hva velger du?
Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge glass til innrammingen. Her er våre seks beste råd.
Noen tror at glass er glass, men så enkelt er det jo ikke. På samme måte som vinduer, briller og kameraobjektiver leveres med ulike kvaliteter, har også glass til innramming forskjellige egenskaper og priser.
1) Hvilke valg har jeg hos Interart?
– I vår innholdsrike nettbutikk finner du flere glassvarianter med ulike navn og benevnelser, men enkelt forklart kan vi sortere dem i fire typer etter tallet som oppgis i produktnavnet: Artglass AR 70/Ultravue UV70, Artglass AR 92/Ultravue 92, Artglass AR 99/TrueVue museumsglass samt Optium Museum Acrylic.
2) Hvilke kvaliteter har disse glassene?
– La oss først nevne det som er likt: Alle glassene er av særdeles god kvalitet. De gir en enestående klarhet, og gjengir ekte farger og tekstur uten grønn fargetone eller optiske forvrengninger. Alle har også antirefleks som gir en visuell forbedring av bildet, med lite gjenskinn.
3) Hva er det som skiller glassene fra hverandre?
– Det som først og fremst skiller de fire ulike glasstypene, er hvor godt de beskytter mot sollysets UV-stråler. Og det er nå tallene i produktnavnet blir viktig. Artglass AR 70 angir at glasset har 70 % UV-beskyttelse. AR 92 og AR 99 er enda bedre, og best i klassen er Optium, en tilnærmet usynlig akryl for verdifull og uerstattelig kunst, klarert av verdens mest anerkjente museer.
4) Hvorfor trenger jeg et glass med god UV-beskyttelse?
– Fordi sollyset tærer på alle bilder. De ultrafiolette strålene endrer fargetonene og ødelegger fargepigmentene i malerier, trykk, tegninger, avisklipp og fotografier. Dagslyset, og spesielt sola, er skadelig for motivene dine, og du gjør lurt i å beskytte dem godt.
5) Hvor mye UV-beskyttelse bør jeg gå for?
– Det kan være lurt å stille seg selv spørsmålet: Hvor mye er motivet verdt? Forvalter du uerstattelig kunst, store verdier, unike fotografier eller tegninger med en helt spesiell affeksjonsverdi, bør du spandere et glass med 99 % UV-beskyttelse. Det er kanskje dyrere her og nå, men lønner seg i lengden. Det tar rett og slett bedre vare på det du har kjært, både barnetegningen med de tynne strekene og den kostbare Nerdrum-investeringen. 99 % er standarden for museer, gallerier og innramming der maksimal UV-beskyttelse er viktig.
6) Når er det smart å velge Optium-akryl?
– Har du motiver i store formater, kanskje 1x2 meter, er det tryggest med akryl – først og fremst fordi det er uknuselig. Knust glass kan ødelegge kunstverket ditt, men også skade omgivelsene. Derfor bør du vurdere akryl dersom bildet skal henge i en barnehage, på en institusjon eller et annet sted hvor små og store kan komme i fare.
Les mer om våre glass her